Toezichthouder
voorterrein
dressuur-
wedstrijden

Jaarplan en begroting goedgekeurd!

De ledenraad heeft het jaarplan en de begroting voor het nieuwe jaar goedgekeurd, dus we kunnen volle kracht vooruit. In 2020 voert de KNHS ook een klein aantal goedgekeurde reglementswijzigingen door. Houd knhs.nl in de gaten voor het laatste nieuws daarover!

Nieuwe dagindeling Toezichthouder voorterrein dressuur­wedstrijden

Weet je nog dat we je in nummer 1 van 2019 vertelden over de regiopilot met een toezichthouder? Per 1 april 2021 is op iedere dressuurwedstrijd een TOEZICHTHOUDER OP HET VOORTERREIN VERPLICHT. Het dressuurforum heeft dit besloten op basis van de positieve pilot. De toezichthouder ziet toe op welzijn van mens en dier, veiligheid en eerlijk spel en is altijd een jurylid dressuur. De KNHS ontwikkelt in 2020 een opleiding voor deze rol als aanvulling op de bestaande juryopleidingen. Dat jaar gebruiken we ook om verder te testen op zowel wedstrijden in de regio als Subtopwedstrijden.

Meer jeugd­rubrieken

Het succes van de pilot met jeugdrubrieken in de dressuur werkt als een olievlek! In 2020 draaien het springforum en het eventingforum ook een pilot met jeugdrubrieken in hun discipline. De KNHS heeft als doel om die in 2021 definitief in te voeren in de reglementen. In de nieuwe rubrieken rijden kids tegen leeftijdsgenootjes in plaats van dat ze worden ingedeeld op basis van de stokmaat van de pony. De pilot van afgelopen jaar is heel positief ontvangen door ruiters, ouders, organisaties en juryleden.

Nieuw licentie­reglement

De ledenraad heeft op 7 november het nieuwe licentiereglement voor instructeurs en officials goedgekeurd. Dat gaat in op 1 januari 2020. Het licentiereglement is opgesteld met als doel kennis, kwaliteit en paardenwelzijn te waarborgen en is daarom voor alle officials verplicht. Alle onze officials hebben hierover bericht ontvangen.

Nieuwe bondscoach voltige

Claire de Ridder is de nieuwe TeamNL-bondscoach voltige. Ze volgde Diana van Klaveren op, die de functie tien jaar bekleedde. Claire (1987) maakt al vanaf 1999 deel uit van de nationale top en startte op vele kampioenschappen. Claire stopt nu als actieve voltigeur. De nieuwe bondscoach runt in Leidschendam een trainings- en revalidatiestal en geeft veel voltigetrainingen.

… en eventing!

Ook de TeamNL-eventers hebben een nieuwe coach. Andrew Heffernan volgt de Duitse Bettina Hoy op. Bettina was drie jaar bondscoach. Het team bemachtigde geen startbewijs voor de Olympische Spelen van Tokio en de KNHS en Bettina besloten daarop hun samenwerking eind 2019 te beëindigen. Bettina: ‘Ik heb veel geleerd over mezelf en de functie van trainer en bondscoach. Ik ben de KNHS dank verschuldigd voor de geweldige kans en ervaring. Nu heb ik weer meer tijd voor mijn privé-leerlingen, clinics en zelf rijden. Misschien kan ik zelfs mijn droom verwezenlijken om Grand Prix-dressuur te rijden. Ik wens mijn opvolger en het Nederlandse team het beste.’


Andrew: ‘Ik was verrast toen ik werd benaderd, maar heb er veel zin in. Ik begeleid graag ruiters en kijk uit naar deze kans.’ Andrew, die in Engeland woont maar de Nederlandse nationaliteit heeft, presteert op het hoogste niveau in de sport en was onder meer lid van het Nederlandse team dat historisch brons won op het WK in 2014. Hij staat bekend als teamspeler en motivator en verdiende ook als trainer en parscoursontwerper zijn sporen. Heffernan is British Eventing Accredited-trainer en Level 3-coach. Op zijn thuisbasis Somerford Park Farm in Cheshire zijn trainingen op alle niveaus en in alle hippische disciplines mogelijk.