Deze mijlpalen bereikten we afgelopen kwartaal!

Collega’s en leden werken dagelijks aan onze mooie sport, op elk niveau en vlak. Dit is een greep uit onze successen groot en klein de afgelopen maanden. Lees je mee?

Verder werken aan sportaanbod voor jeugd

De fora dressuur, springen en eventing werken aan LEEFTIJDSGERICHT SPORTAANBOD voor de jeugd. Kids vragen om een andere aanpak en vinden het leuk om tegen leeftijdsgenoten te rijden. In 2019 starten de KNHS Jeugdspringdagen met rubrieken voor ponyruiters, Children en Junioren, over verschillende hoogtes. Hierin springen de ruiters leeftijdsgenoten op verschillende niveaus. De jeugdcompetitie wordt gekoppeld aan de bestaande springcompetities, zoals de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen en de KNHS-Hartog Lucerne Trophy.

Positieve pilot toezicht op het voorterrein

Het dressuurforum hield in elke regio een PILOT MET EEN TOEZICHTHOUDER op het voorterrein. Op vier wedstrijden per regio werd een toezichthouder aangesteld. Ieder forumlid organiseerde de pilot in zijn regio. De pilot is heel positief verlopen en het dressuurforum wil dit in 2019 graag verder invoeren. Het forum werkt exacte invulling uit tot een voorstel.

NHC verder als bedrijf

Het Nationaal Hippisch Centrum (NHC) is sinds 1 januari 2019 een bedrijf. Dit betekent dat het een eigen manager heeft en eigen financiële doelstellingen. De opdracht: de kosten van het centrum verlagen en de opbrengsten verhogen. Zo’n centrum beheren en onderhouden brengt kosten en arbeid met zich mee en vereist competenties die niet per se aanwezig zijn bij een sportbond. Met andere belanghebbenden, zoals de gemeente, werkt de KNHS nu aan een toekomstplan voor het centrum. Het NHC blijft er hoe dan ook voor alle paardensporters in alle disciplines.

Nieuw:
Bixie Kids

Bixie&Friends is erg goed ontvangen door onze jongste leden, blijkt uit de enquête. Daar zijn we blij mee! Na het tweede nummer, net voor de kerstvakantie, is in samenwerking met de FNRS ook de WEBSITE BIXIE KIDS gelanceerd voor onze kleinste paardenfans. www.bixiekids.nl

Reglementen duidelijker en eenvoudiger

De KNHS werkt aan TOEGANKELIJKERE REGLEMENTEN IN ALLE DISCIPLINES. Hoe werkt dat precies? De fora stellen de disciplinereglementen vast. De ledenraad stelt het Algemeen wedstrijdreglement vast. Het KNHS-bestuur toetst dat aan veiligheid, welzijn en fair play.

Verbod op de strakke neusriem

De KNHS stelt een verbod voor op de strakke neusriem in het Algemeen wedstijdreglement en de disciplinereglementen. De ruimte tussen neusriem en neusbot moet MINIMAAL 1,5 CENTIMETER bedragen, gemeten aan de bovenzijde midden op de neus. Vroeger hanteerde de FEI de tweevingerregel en die was wel eens voer voor discussie. Hoe dik zijn immers die vingers? Vrouwenvingers en kindervingers zijn vaak kleiner en smaller dan mannenvingers. Een metrische richtlijn geeft duidelijkheid. En lucht!