Nieuwe mijlpalen in het afgelopen kwartaal

De organen van de KNHS, ook wel gremia genoemd, bedenken, overleggen, ontwikkelen, adviseren, informeren, plannen, evalueren, proberen, onderzoeken, … en meer, allemaal om onze sport verder te helpen. Dit gebeurt samen met de leden, vooral via de ledenraad en de disciplinefora. Het afgelopen kwartaal noteerden we de volgende highlights en successen groot en klein. Lees je mee?

Nieuwe dagindeling Hippiades

Het NHC stond de afgelopen weken helemaal in het teken van de Hippiade. De afdeling Sportontwikkeling bedacht een NIEUWE DAGINDELING, waarbij optimaal gebruik werd gemaakt van onze terreinen en de beschikbare ruimte. In de dressuur is Medal Plaza geïntroduceerd, waarbij de prijsuitreikingen niet meer te paard waren. Het nieuwe programma was een succes!

‘Rijden tegen leeftijdsgenootjes wordt uitgebreid naar springen en eventing’

Pilot Jeugdrubrieken dressuur uitgebreid

Weet je nog dat we je in de vorige editie vertelden over de proef met dressuurrubrieken voor kids ingedeeld op leeftijd? Die zijn een succes! Daarom startte op 1 juni de TWEEDE PILOT waaraan 25 wedstrijden deelnemen. Deze pilot loopt tot en met oktober. En er is meer goed nieuws, want ook de disciplines springen en eventing krijgen een pilot. Annemarie Rietman van de KNHS: ‘Die hebben iets meer voeten in de aarde dan dressuur. Bij het springen heeft iedere categorie natuurlijk een eigen hoogte en afstand. Het is lastiger om daar een nieuwe vorm aan te geven. Daar zijn we nu mee aan het rekenen en we overleggen met het springforum en de parcoursbouwers hoe we dat kunnen oplossen. We zetten in eerste instantie in op de ponysport omdat het in ons systeem nu nog niet mogelijk is om ruiters met ponystartpassen en ruiters met paardenstartpassen door elkaar te laten lopen.’

Primeur: uitreiking Paarden Welkom

Het nieuwe label Paarden Welkom garandeert een gastvrije en veilige aanlegplek – hippisch of niet – voor jou en je paard op jullie buitenrit. In augustus kregen de drie Limburgse bedrijven Rijstal Venhof, Paardenpension Jägerhof en Ruitersportcentrum Bergemo als eerste het UITHANGBORD UITGEREIKT. Paarden Welkom is te vinden op het buitenrijplatform buitenrijden.nl.

KNHS Concoursprogramma: ideale tool voor uitslagverwerking

Met het KNHS Concoursprogramma bieden wij een nieuwe service aan voor de uitslagverwerking, die volledig in beheer ligt van de KNHS. In april 2019 is het KNHS Concoursprogramma Mennen al live gegaan en in september zijn de eerste pilotwedstrijden van de discipline dressuur geweest. De verbeterpunten zijn verzameld en deze worden direct opgepakt. Naast de verbeterpunten zijn de organisaties zeer positief! Sharona van RV. Noblesse uit Simonshaven: “Het is zeer overzichtelijk door de verschillende tabbladen en het scheelt heel veel handmatig werk. Ik zou het programma in de toekomst zeker vaker willen gebruiken."

De pilots voor het springen kunnen inmiddels ook beginnen. Wilt u met uw organisatie deelnemen aan deze pilot, dan kunt u een e-mail sturen naar wedstrijden@knhs.nl

NIEUW: inschrijfgeld betalen via Mijn KNHS

Hoe maken we de sport leuker, flexibeler en laagdrempeler? Hoe zorgen we ervoor dat het voor wedstrijdorganisaties leuk en toegankelijk blijft om wedstrijden te organiseren?


We gaan mee met de tijd met een nieuwe dienst van de KNHS: Online betalen van inschrijfgelden!

Na het succes van online inschrijven kunnen deelnemers aan wedstrijden straks ook gemakkelijk het inschrijfgeld meteen betalen bij hun online inschrijving. De KNHS zorgt ervoor dat het bij de juiste wedstrijdorganisatie terechtkomt, ook als er inschrijvingen voor verschillende wedstrijden in één keer betaald worden. Voor de ruiter makkelijk, aangezien er geen rekening meer gehouden hoeft te worden met het meenemen van inschrijfgelden of betalen van facturen. Voor de wedstrijdorganisatie levert dit ook duidelijke voordelen op. Deelnemers en vrijwilligers hoeven bijvoorbeeld niet meer op pad met contant geld en geen bonnetjes meer te schrijven, dus geen extra administratie meer op de dag zelf. En als er gebruik gemaakt wordt van vooraf overmaken is er geen uitzoekwerk meer wie er wel of niet betaald heeft. Voor de wedstrijdsport is de afgelopen jaren in Nederland een unieke, fijnmazige infrastructuur opgebouwd. De hele wedstrijdadministratie via één platform werkt zowel voor deelnemers als organisaties veel makkelijker. Om het online innen van inschrijfgelden succesvol in te voeren, vraagt de KNHS wedstrijdorganisaties mee te doen aan een pilot voor online inschrijfgeld betalen. Dit kan via functioneelbeheer@knhs.nl