Deze mijlpalen bereikten we met elkaar het afgelopen kwartaal

De organen van de KNHS, ook wel gremia genoemd, bedenken, overleggen, ontwikkelen, adviseren, informeren, plannen, evalueren, proberen, onderzoeken, … en meer, allemaal om onze sport verder te helpen. Dit gebeurt samen met de leden, vooral via de ledenraad en de disciplinefora. Het afgelopen kwartaal noteerden we de volgende highlights en successen groot en klein. Lees je mee?

Allemaal naar buiten!

Trots presenteerden we dit voorjaar ons splinternieuwe platform BUITENRIJDEN.NL. Alles wat je altijd al wilde weten over buitenrijden, maar nooit durfde te vragen, vind je hier. Deze site is de onafhankelijke kwaliteitsgids op het gebied van buitenrijden en hippisch toerisme, met routes, paden, accommodaties en faciliteiten voor paard & ruiter. Dus kijken, klikken en opzadelen maar!

Succes; rijden tegen leeftijdsgenootjes

We vertelden er al eerder over: de pilot met DRESSUURWEDSTRIJDEN VOOR PONYRUITERS OP LEEFTIJD van de ruiter in plaats grootte van de pony. De eerste pilot vond plaats over vier wedstrijden in april en mei en was een succes. Ruiters, ouders en organisaties zijn enthousiast. De KNHS pakt daarom door met een tweede pilot, die deze zomer loopt. Zie het artikel daarover in deze editie! Als die ook zo goed verloopt, wordt deze opzet in 2020 ingevoerd en ook geïntroduceerd bij andere disciplines.

Doorzitten op X!

Het bruist van de activiteiten en initiatieven in Ermelo. Zoals je misschien weet, zijn we bezig met ons traject Van hand veranderen, dat ons op allerlei vlakken toekomstbestendiger maakt. Twee mooie voorbeelden zijn ondersteuning van wedstrijdorganisaties via Marketplace en de realisatie van het KNHS-concoursprogramma. Daarnaast hebben we ons Young Leaders Program uitgebreid met Geef de jeugd een stem, waarin enthousiaste en ambitieuze jongeren een opleidingstraject volgen. Meer daarover lees je in deze editie! We werken ook aan de KNHS Academy, waarin al het ‘leren over paarden en paardrijden’ straks samenkomt. De afdeling Opleidingen van de KNHS wordt de komende tijd omgevormd tot de KNHS Academy, waar onder andere de instructeursopleidingen en de nieuwe Hippische Leergangen onder vallen die je kunt volgen op het Nationaal Hippisch Centrum. Wordt vervolgd!

Governance onder de loep

De KNHS wil vooruit en daarom nemen we de komende tijd onze governance van onze organisatie onder de loep. Governance wil zeggen DE MANIER WAAROP WE ZIJN GEORGANISEERD EN INGEDEELD en waarop we beslissingen nemen. Wie bepaalt wat en hoe betrekken we de achterban daarbij? Dat alles is vastgelegd in de statuten. Misschien kan dat anders, beter of moderner, denken we. Een werkgroep met bestuur, werkorganisatie en ledenraad buigt zich hier de komende maanden over. In november komt hierover een besluit in de ledenraad.