Je dressuurproef online beoordeeld

In de wedstrijdluwte lanceerde de KNHS binnen een paar weken tijd op 8 april het splinternieuwe platform paardrijden.nl. Dressuurruiters kunnen hierop hun proef van B tot en met M2 laten beoordelen door KNHS-juryleden. De start was direct een ongekend succes. Enigszins verrast door de animo haakten we meer juryleden aan, waardoor we meer ruiters van dienst konden zijn. Vanaf 28 mei kun je ook je proef in de Z1, Z2 en ZZ-Licht uploaden. Sinds 11 mei krijg je op dit platform ook online trainingsadvies van de toptrainers van de KNHS. Succes! Lees ook de ervaringen van anderen in deze editie van P&O.

Corona noodloket

De KNHS opende op 1 mei het coronanoodloket voor verenigingen, maneges en KNHS-leden. Via het noodloket biedt ze financiële mogelijkheden aan die in de reguliere situatie niet kunnen, zoals uitstel van betaling of betalen in termijnen. Een beroep doen op het noodloket kan door te mailen naar coronanoodloket@knhs.nl met je relatienummer, het probleem, eventueel een factuurnummer en welke oplossing je zelf ziet. Een team van deskundigen beoordeelt de aanvraag en vraagt soms om meer informatie. Het verzoek moet uiteraard reëel zijn, maar niet geschoten is altijd mis.

Nieuw talententeam

De presentatie van ons nieuwe KNHS Talententeam viel – samen met Indoor Brabant – The Dutch Masters – in het water, maar een alternatief werd gevonden in een online presentatie. De elf leden van het KNHS Talententeam 2020 zijn, van links naar rechts: Daphne van Peperstraten (dressuur, 19 jaar, nieuw), Nina de Haas (eventing, 21 jaar), Kevin Jochems (springen, 24 jaar), Marten Luiten (dressuur, 18 jaar, nieuw), Levi Driessen (eventing, 20 jaar, nieuw), Janneke Boonzaaijer (eventing, 23 jaar), Maud de Reu (para dressuur, 21 jaar), Jeanine Nieuwenhuis (dressuur, 24 jaar, KNHS Talent van het Jaar 2019), Thalia Rockx (dressuur, 19 jaar), Kimberly Pap (dressuur, 19 jaar, nieuw) en Lars Kersten (springen, 20 jaar, niet op foto). Hun start als team was een beetje hobbelig door het virus en de overheidsmaatregelen daarvoor, maar dat komt vast goed. Talent gaat niet verloren!

Speciale werkgroep

De snelle ontwikkelingen rond het coronavirus worden scherp in de gaten gehouden door de corona-taskforce van de KNHS. Elke ochtend overleggen de leden kort met elkaar over de stand van zaken en nieuws, zodat leden bijvoorbeeld steeds het laatste nieuws konden lezen op knhs.nl.

Lobby voor verzorging en beweging

Sportaccommodaties moesten tijdelijk hun deuren sluiten, maar dankzij een stevige lobby van de KNHS en NOC*NSF bij de overheid konden we toch naar onze paarden toe blijven gaan. Zij hebben nu eenmaal verzorging en beweging nodig. (En ze houden ons gezond in het hoofd, dus wie verzorgt eigenlijk wie?!)


Door de lobby van de KNHS en NOC*NSF konden we naar onze paarden blijven gaan